Wie zijn we?

ZipCare is een Small Business Project van 5 studenten KMO & Ondernemen aan de hogeschool UCLL. Voor ons was het snel duidelijk dat we voor dit project een maatschappelijk probleem moesten aanpakken. Na lang na te denken, brainstormen en finetunen zijn we uiteindelijk op een idee gekomen.

 

In 2016 telde België ongeveer 7000 dialysepatiënten. In 2018 werden eveneens meer dan 70.000 mensen gediagnosticeerd met kanker. Voor deze mensen is het leven niet elke dag rozengeur en maneschijn. Daarom willen wij, ZipCare, hen het leven vergemakkelijken. Zo willen we het leven van elke patiënt die naar de nierdialyse, behandeling tegen kanker of behandeling tegen elke soort andere ziekten vergemakkelijken. We willen dit doen door truien te ontwerpen met een op maat gemaakte, ingebouwde rits. Bij patiënten die nierdialyse ondergaan zal deze rits in de linker of rechter mouw zitten en zal lopen van onderaan tot aan het midden van de bovenarm, tussen de schouder en de elleboog. Bij patiënten die een behandeling ondergaan tegen kanker zal de rits wellicht achteraan op de rug, bovenaan liggen. Wij passen ons aan aan de patiënt.

Het team

 

Wij zijn een team van vijf enthousiaste studenten die momenteel in ons tweede jaar bedrijfsmanagement (KMO en ondernemen) zitten. Wat ons bijzonder maakt is niet alleen onze gemeenschappelijke academische interesse en ondernemingszin, maar ook het feit dat we goede vrienden zijn. Deze vriendschap is niet alleen de basis voor een hecht team, maar versterkt ook ons gezamenlijk ondernemerschap. Hieronder stellen we het team voor in één zin.

 

Karel Derom

Gedelegeerd bestuurder

 

 

 

"Een gedreven en innovatieve student die met passie zijn dromen omzet in realiteit."

 

 

 

 

"Een gepassioneerde jonge kerel die zeker niet bang is om uitdagingen aan te gaan."

 

Dries Vanderwaeren

Risico manager

Sam Vanderheyden

Commercieel directeur

 

 

 

"Een ondernemende student die zijn creativiteit optimaal wil gebruiken bij het ondernemen."

 

 

 

 

"Een vrolijke student die alles uit de kan wilt halen om succesvol te ondernemen."

 

Lucas Van Haelst

Financieel directeur

Jef Pues

Technisch directeur

 

 

 

"Een werkende student die graag het woord neemt bij een presentatie en het project goed kan uitleggen."